Trei puncte preţioase pentru HC Zalău

Handbalistele conduse de Gheorghe Tadici au reuşit să obţină sâmbătă a doua victorie consecutivă pe terenul echipei Unirea Slobozia, câştigând cu scorul de 26 – 24, după ce tabela a arătat la pauză 15 – 14 tot în favoarea Zalăului

Luna septembrie este una foarte încărcată pentru HC Zalău, formaţia de la poalele Meseşului susţinând şapte partide în decurs de o lună. „Dacă vom obţine nouă puncte din cele şapte jocuri va fi bine, iar dacă vom câştiga 12 puncte va fi foarte bine”, avea să afirme managerul Gheorghe Tadici după jocul din prima etapă, câştigat cu scorul de 23 – 21 pe teren propriu în faţa celor de la HCM Roman. Au urmat alte trei partide pentru formaţia de la poalele Meseşului, din care elevele lui Tadici au obţinut şase puncte. După victoria de pe teren propriu în faţa Ploieştiului, HC Zalău a obţinut maximum de puncte şi din disputa de sâmbătă, susţinută pe terenul formaţiei CSM Unirea Slobozia, câştigând cu scorul de 26 – 24 (15 – 14).
A fost o victorie cu peripeţii, deaorece acoperişul sălii în care s-a disputat jocul nu era bine izolat, iar din cauza ploii căzute atât înaintea meciului, cât şi în timpul partidei, s-au format belţi de apă în anumite zone de pe suprafaţa de joc. „Partida s-a desfăşurat în condiţii improprii, fiindcă s-au format belţi de apă în nouă locuri, iar din această cauză ne-am ales şi cu două accidentări la Trif şi Bloj, iar la prima, situaţia este chiar destul de delicată. Trif s-ar putea să fi făcut chiar ruptură musculară. Galeria de la Slobozia a fost pusă în spatele băncii noastre de rezerve şi mutată la pauză, aşa cum m-am şi aşteptat. Din păcate, arbitrajul a fost unul modest. În ultimele minute au fost trei tentative de a se întrerupe partida, dar atunci nu am mai fost eu de acord, fiindcă eram în avantaj”, a declarat Tadici la finalul partidei.
Scorul l-au deschis gazdele, în primul minut de joc, prin Ana Maria Drăguţ, dar Sabine Klimek şi Claudia Constantinescu au marcat de două ori pentru Zalău, ducând scorul la 1 – 2. În minutul nouă, formaţia zălăuană a reuşit să se desprindă la două goluri, 5 – 3, tot după o reuşită a Claudiei Constantinescu. A urmat o perioadă mai bună pentru gazde, care au restabilit egalitatea la cinci, iar în minutul 20 s-au desprins la patru goluri, 12 – 8. Tadici a cerut imediat întreruperea jocului, iar ultimele zece minute au fost ale Zalăului, care a intrat cu avantaj la vestiare, revenind la plus unu de la minus patru.
Handbalistele zălăuane au făcut un joc bun şi în partea secundă, iar în evidenţă a ieşit portarul Adina Mureşan, care a apărat patru aruncări de la şapte metri şi trei contraatacuri ale gazdelor.
Slobozia a egalat situaţia la 20 în minutul 41, dar Zalăul s-a desprins din nou în următoarele cinci minute, ducând scorul la 23 – 20. Gazdele s-au apropiat la 23 – 24 în minutul 52, dar Claudia Constantinescu a readus Zalăul la două lungimi în faţă în minutul 57. Slobozia a cerut time-out, iar Paula Toma a înscris pentru 24 – 25 în minutul 59. A fost rândul lui Tadici să solicite întreruperea jocului, iar Andrada Trif a închis conturile pe ultimul atac, înscriind pentru 26 – 24.
„Fetele au jucat mai bine decât în primele trei partide şi au ştiut să gestioneze finalul ambelor reprize. Este o victorie importantă, fiindcă urmează două jocuri cu cele mai bune echipe din ţară, în care va fi greu să obţinem ceva. Avem nouă puncte, ceea ce este foarte bine şi sper să acumulăm 12 după meciul cu Măgura Cisnădie. Principala preocupare este acum de a le recupera pe fete pentru jocul cu CSM Bucureşti”, a mai precizat tehnicianul zălăuan.
Chiar dacă între CSM Bucureşti şi HC Zalău este o diferenţă clară de valoare, formaţia din Capitală ştie că nu avea o misiune foarte simplă la poalele Meseşului. „M-am simţit flatat când am aflat că cei de la CSM Bucureşti vor să fac tot posibilul pentru a o avea în teren pe Linnea Torstenson pentru meciul cu noi, iar Oana Manea, o jucătoare de echipă naţională, a spus că va fi un meci greu la Zalău”, a ţinut să precizeze Tadici.
HC Zalău: Diaconu, Mureşan, Inculeţ – Constantinescu (7), Klimek (6), Tamaş (3), Bloj (3), Trif (2), Bardac (2), Rob (2) şi Puiu (1).
Finanţator HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj. Acţionari: Inserco, Total AS, Ady Com, Damco Press. Colaboratori: Cento Group, Hanul Drumeţilor, Brilliant Parc, SC STC Invest SRL, Vidalis, Magazin Sălăjean, Sălăjeanul TV şi Accent Art.

Leave a Comment